Asociația 21Decembrie 1989

Urmăriți-ne pe:

Comunicat de presa

Comunicat de presa

03.11.2022

Asociația „21 Decembrie 1989”, în colaborare cu doamna profesoară Daria Kustanovych, alungată din orașul Harkiv de hoardele Kremlinului, organizează sâmbătă, 5 noiembrie, începând cu ora 17, un nou protest autorizat împotriva agresiunii rusești ce se desfășoară la scară largă contra Ucrainei de peste 8 luni. Manifestația va avea loc în Piața Universității din București, la borna „Kilometrul Zero al Democrației”, și se va intitula „Uniți împotriva axei terorii Rusia-Iran-Coreea de Nord!”.

Iranul se pregătește să furnizeze Rusiei aproximativ 1.000 de arme suplimentare, inclusiv rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, cât și drone de atac mai performante. Rachetele balistice iraniene ar reprezenta un dezastru pentru Ucraina, a declarat Yurii Ihnat, purtător de cuvânt al Forțelor Aeriene ucrainene. „Sunt rachete balistice. Nu avem o apărare eficientă împotriva acestor rachete”, a spus Ihnat, adăugând că „teoretic este posibil să le doborâm, dar, de fapt, este foarte greu să o facem cu mijloacele pe care le avem la dispoziție. Avem apărare antiaeriană, dar nu apărare antirachetă”.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al SUA, John Kirby, a declarat că un număr semnificativ de obuze de artilerie au fost trimise din Coreea de Nord către Rusia, pentru a fi susținute eforturile de război ale Kremlinului împotriva Ucrainei.

Folosindu-se de sprijinul primit din partea celorlalte dictaturi ale lumii, forțele Kremlinului au intensificat teroarea energetică în apropierea iernii, atacând punctele-cheie ale infrastructurii ucrainene de resort. Cu toții am văzut imaginile cu rezidenții din Kiev stând la cozi interminabile pentru a-și face provizii cu apă potabilă. 80% din Kiev rămăsese fără alimentare cu apă după atacurile rusești de luni, 31 octombrie. Aceste acțiuni teroriste ale Kremlinului nu sunt nimic altceva decât crime împotriva umanității.

În acest context, scoatem în evidență că lumea liberă trebuie să fie mai unită ca niciodată și să imensifice sprijinul militar pentru Ucraina până în momentul în care va obține victoria finală, ceea ce presupune recuperarea Crimeei de la invadatori.

Vom continua să ne manifestăm solidaritatea cu poporul asuprit de hoardele Kremlinului și nu vom uita niciodată crimele comise în prezent de ruși împotriva ucrainenilor, dar nici pe cele comise de ruși de-a lungul istoriei contra popoarelor, inclusiv poporul român.

Pe parcursul manifestației, ne vom reitera sprijinul pentru parcursul euro-atlantic al Ucrainei. De asemenea, nu putem rămâne pasivi față de încălcările dreptului internațional și atrocitățile comise de hoardele Kremlinului!

Noi vom solicita imperativ delimitarea totală, în plan diplomatic și economic, de Federația Rusă, inclusiv sistarea aprovizionării cu gaze de la Gazprom. Nu mai trebuie să sprijinim financiar statul terorist rus!

Veniți la cea de-a 29-a acțiune de solidaritate cu Ucraina organizată, începând cu 24 februarie 2022, de Asociația „21 Decembrie 1989” și partenerii săi!

Sâmbătă, 5 noiembrie, români și ucraineni, vom fi solidari în capitala României pentru a susține și apăra pacea și independența Ucrainei!

Parteneri: Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația „Ioan Bărbuș”, Asociația Foștilor Deținuți Politici, RePatriot.

Veniți alături de noi!

Glorie Ucrainei! 🇺🇦 Слава Україні! 🇺🇦

Glorie României! 🇷🇴 Слава Румунії! 🇷🇴

Asociația “21 Decembrie 1989”

Președinte

Teodor Mărieș

 

asoc21decembrie@yahoo.com

Asociația 21Decembrie 1989