Asociația 21Decembrie 1989

Urmăriți-ne pe:

Teodor Mărieş: „Şi acum există comandă politică să nu se afle adevărul despre Revoluţie!”

EVZ SPECIAL

Teodor Mărieş: „Şi acum există comandă politică să nu se afle adevărul despre Revoluţie!”

Autor: Violeta Fotache | miercuri, 23 septembrie 2015

 

Preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989”s-a întâlnit ieri, la Parchetul General, cu procurorii militari care instrumentează Dosarul Revoluţiei, Dosarul Mineriadelor din ianuarie-iunie 1990 şi Dosarul Comunismului. Cazul Mineriadelor nu are nici măcar număr de înregistrare la Secţia Parchetelor Militare

 

Adevăruri care dor au fost scoase la iveală, ieri, după ce Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei „21 Decembrie 1989” – ne mulţumit de tergiversarea unor anchete -, s-a întâlnit cu procurori din cadrul Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Două ore a durat întâlnirea dintre mebrii delegaţiei Asociaţiei şi trei procurori militari cu funcţii de conducere – Ion Vasilache, şeful SPM, Ion Alexandru, adjunctul SPM (venit de la DNA), şi Gheorghe Coşneanu, detaşat de la Parchetul Militar Timişoara.

Trei dosare de interes major, tergiversate

Discuţiile au vizat trei mari speţe la care românii încă aşteaptă un răspuns. Este vorba despre Dosarul Revoluţiei, Dosarul Mineriadelor din perioada ianuarie – iunie 1990 şi Dosarul Comunismului, după cum ne-a dezvăluit preşedintele Asociaţiei.

 

Mărieş acuză presiuni politice

„Dacă în Dosarul Comunismului (care vizează cazul Ursu, victimele torţionarilor de tipul Ficior şi Vişinescu), senzaţia este că există un oarecare interes, ancheta se mişcă, presiunea politică fiind mult mai mică, în Dosarul Revoluţiei lucrurile se complică”, a declarat, pentru Evenimentul zilei, Teodor Mărieş.

Preşedintele Asociaţiei a subliniat: „Constat că şi acum există comandă politică să nu se afle adevărul despre Revoluţie! Este un dosar în care nu se doreşte urmărirea penală a celor vinovaţi şi scapă de răspundere penală toţi criminalii din 1989. Se tergiversează nepermis.

În Dosarul Revoluţiei lucrează acum trei procurori care, în 2010, au dat scoatere de sub urmărire penală!

De un an şi jumătate nu s-a făcut niciun fel de lucrare în acest dosar. Sunt fapte contra păcii şi omenirii, există decizia CEDO că nu se prescrie, nu se amnistiază şi degeaba! Scapă astfel Iliescu, Petre Roman, Virgil Măgureanu, Gelu Voican Voiculescu şi alţii!”.

Mărieş a dat procurorilor care anchetează Mineriadele 21 de CD-uri cu probe

„Dosarul Mineriadelor din perioada ianuarie – iunie 1990 nici măcar nu are număr de înregistrare la Secţia Parchetelor Militare. Fiindcă a fost la Direcţia de Crimă Organizată şi de acolo s-a dus la Înalta Curte. În acest dosar nu se lucrează de mai bine de opt luni, de când dosarul stă la Înalta Curte, unde se judecă cererea unei victime, Marian Stoica, care a fost formulată după ce dosarul a fost redeschis şi prin verdictul CEDO şi de către procurorul general Tiberiu Niţu. Mi-au spus să vedem ce se va întâmpla după 24 septembrie, când Stoica are termen. Procurorii spun că nu pot ancheta fără dosar. Noi le-am dat astăzi (n.r.- ieri) 21 de CD-uri cu probe, înscrisuri, declaraţii, multe informaţii. Le-am dat, cu proces-verbal, o copie electronică a dosarului Mineriadelor! Echipa de anchetatori este formată din procurorii militari Iulian Dinu, Mihai Mitrănescu şi Andrei Nicolae”, a mai precizat Mărieş, subliniind că nu va renunţa la lupta pentru adevăr.

http://www.evz.ro/teodor-maries-si-acum-exista-comanda-politica-sa-nu-se-afle-adevarul-despre-revolutie.html