Asociația 21Decembrie 1989

Urmăriți-ne pe:

Tupeul lui Magureanu

ZIUA
Razvan Savaliuc
vineri 21 noiembrie 2008

Este incredibil cum in Romania anumite personaje ies sa vorbeasca de lucruri sfinte, cand ar fi trebuit sa aiba bunul simt sa taca. Taman in campania electorala. Unul dintre aceste personaje malefice este Virgil Magureanu, care a lansat zilele trecute o carte-diversiune despre evenimentele sangeroase din decembrie 1989. Pe care le-a numit “lovitura de stat militara, partial reusita”, afirmand ca masacrul soldat cu peste 1000 de morti si 5000 de raniti ar fi fost opera serviciilor secrete americane si sovietice (CIA si KGB). Ca au fost interventii din afara, o stie toata lumea.
Cum se stie si ce rol au avut Ion Iliescu si tovarasii lui in lovitura de stat prin care l-au asasinat pe Ceausescu pentru a pune mana pe Putere. Cand ZIUA scria in 1994 despre lovitura de stat, si despre asasinii de la Revolutie, indicandu-l ca principal responsabil pe Ion Iliescu, “Dom’ Profesor” Virgil Magureanu era sef al SRI si dirija construirea imensului sau palat de la Giurtelecul Hodohului, din alte venituri decat simbria de la stat. De ce nu ne-a spus atunci Magureanu ca a fost o lovitura de stat? Nu aflase? Sau era prea ocupat cu construirea aurei de prim-revolutionar al tarii pentru Ion Iliescu, in acea vreme cand se finantau si infiintau pe banda rulanta sute de asociatii de falsi revolutionari, in localitati unde nu s-a intamplat nimic in decembrie 1989, impostori care o ridicau in slavi pe “Bunicuta”?
Cu aerul sau profesoral de politruc indelung exersat la comunista Academie Stefan Gheorghiu, “Dom’ Profesor” a iesit la drumul mare cu metoda preferata a fostei Securitati – “dezinformarea gri”. Adica ames¬tecarea unor informatii cunoscute de toata lumea (gen rusii ne-au lucrat la Revolutie) cu informatii fanteziste, subliminal transmise in creierul auditoriului (se zvonea din anii ’70 ca Iliescu va fi succesorul lui Ceausescu; lumea n-a protestat contra comunismului, ci doar contra lui Ceausescu; condamnarea genera¬lilor Stanculescu si Chitac ar fi “o farsa sinistra” etc). Astfel, prin cartea sa “De la regimul comunist, la regimul Iliescu”, Magureanu vrea ca lumea sa creada ca el si Iliescu au fost niste barcute in valtoarea evenimentelor, cand in realitate erau maestri papusari. Pai daca “agenturili straine”, cum le numea Ceausescu, au dat lovitura de stat in Romania, cu cine sa o faca daca nu cu romani aserviti? Ca doar nu se puteau pune straini la Putere. Pai cine i-a asasinat pe Ceausesti in sfanta zi de Craciun? Iliescu a dat ordinul ilegal al constituirii tribunalului militar, iar Magureanu a fost supervizorul procesului. De ce nu i-au impuscat direct pe Ceausesti sau nu i-au aruncat multimilor dezlantuite pentru a fi linsati, si s-a regizat simulacrul de proces de la Targoviste? Simplu: maestrii papusari trebuiau sa puna mana pe Putere. Si cine erau mai indreptatiti sa o faca, decat cei care l-au “judecat” pe Ceausescu? Filmul procesului, servit populatiei avide de dreptate, a fost “pasaportul” pentru Putere al autorilor loviturii de stat. In vreme ce revolutionarii autentici ocupasera cladirea fostului Comitet Central si constituiau primele guverne provizorii, autorii loviturii de stat in frunte cu Ion Iliescu furau Revolutia in direct la Televiziune si filtrau intrarea in institutie cu “garzi patriotice” inarmate. Iar pentru ca niciunui revolutionar din CC sa nu-i treaca prin cap sa vina la Televiziune sa-i alunge pe papusari – cum intentionau sa o faca cand l-au vazut la TVR pe fostul prim-secretar PCR, Ion Iliescu – s-a ordonat, in Piata Revolutiei, comasarea a zeci de tancuri si interminabilul tir de focuri in tinte imaginare, care a distrus Biblioteca Universitara si Palatul Regal.
Decat sa vanda castraveti la gradinar – cu scopul de a-i construi lui Iliescu o fata umana, acum, cand presiunea publica pe dosarele Revolutiei este mai mare ca oricand – mai bine raspundea “Dom’ Profesor” unor intrebari cruciale. Cine i-a macelarit pe cei 1000 de martiri, din care peste 700 au fost ucisi dupa asasinarea sotilor Ceausescu si prabusirea regimului comunist? Cine a furat conturile Securitatii si cine sunt vinovatii pentru oribilele mineriade din 1990? Ca doar a fost sapte ani, incepand cu 1990, seful Securitatii, transformata de el si Iliescu in SRI. Si stia tot ce misca.