Mihai Chitac va fi pus in libertate

Luni, 29 decembrie 2008-12-29

Ziare.com

Fostul general Mihai Chitac va fi pus in libertate, ca urmare a unei decizii luate luni de Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti. Hotararea poata fi atacata cu recurs. Procurorul nu a declarat recurs in sala de judecata.

Chitac va fi liber pentru trei luni, pana pe 29 martie 2009, timp in care va fi supus unor intestigatii medicale.

Fostul general nu are insa voie sa paraseasca Romania si trebuie sa se afle mereu la dispozitia anchetatorilor.

Potrivit expertizei depuse de INML la dosarul cauzei, Mihai Chitac poate sa beneficeze de intreruperea executarii pedepsei din motive medicale, pentru efectuarea unei investigatii complexe fiind necesara o perioada intre cinci si sapte zile, iar alte doua luni ar trebui alocate pentru cele doua interventii chirurgicale pe cord.

Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti a reluat, luni, procesele privind cererea de intrerupere a pedepsei cu inchisoarea a lui Victor Stanculescu si Mihai Chitac, dupa finalizarea raportului INML, care arata ca fostii generali pot fi tratati in spitalul penitenciarului Jilava, dar numai cu acordul lor.